Autisme en andere etiketjes!

Autisme, of andere etiketjes, wie??? Wie eigenlijk niet???

Het autisme spectrum is veelzijdig, de groep groeit nog steeds doordat het meer bekendheid krijgt, veel mensen herkennen in meer of mindere mate zichzelf hierin.
Het affectieve spectrum is nog veelzijdiger, ruim voorzien van etiketjes, o.a. angststoornissen, borderline, bipolaire stoornis.
Het autistisch en affectieve spectrum hebben een overeenkomst. De mensen met de diagnose uit beide spectra hebben grote moeite of zelfs niet de mogelijkheid om zichzelf hier in dit leven neer te zetten en zich staande te houden, en zijn hierdoor niet in staat naar eigen wens vorm te geven aan hun leven.
***mijn visie***
Elk mens heeft een veilige “bodem” nodig om zich neer te zetten in deze wereld, om in eigen schoenen te kunnen staan, om dit leven aan te gaan.
Een kind komt via de moeder op aarde, zij is voor de geboorte de aarding van het kind, daarna laat zij het kind stapsgewijs los om een eigen aarding, een binding met de aarde aan te gaan .
Wanneer er in de zwangerschapstijd sprake is van zware belasting van en voor de moeder, bv. ziekte, overlijden, of anders, waardoor er voor haar verlies van veilige basis is, kan zij die veilige basis mentaal en emotioneel ook niet doorgeven aan het kind.
Het kind wordt geboren met een onveilige codering naar het aardse leven toe, het kind heeft geen mogelijkheden om de wereld voor zichzelf zo veilig te maken dat het een eigen aarde binding aan kan gaan.
Bij een goede verbinding met de aarde wortel je in de grond, en groei je vandaar uit tot een mens wat in staat is om een wisselwerking met het leven aan te gaan.

om alsnog een aardeverbinding aan te gaan zie tab. Aarden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *